2014. március 12., szerda

OKJ-bizonyítványok átadása fogvatartottak részére


A TÁMOP 1.4.3.–12/1–2012-0155 azonosítószámú, közismertebb nevén „INNO-VÁLTÓ” innovatív, kísérleti foglalkoztatási program fogvatartottaknak/ szabadultaknak elnevezésű pályázati projekt keretében indult web designer és irodai asszisztens szakképzések befejeződtek. Ennek eredményeként az előbbi tanfolyamon 8 fő, míg az utóbbin 10 fő, összesen 18 fő volt és jelenlegi fogvatartott tett sikeres vizsgát. Az országos képzési jegyzékben szereplő szakképzések bizonyítványának átadására március 11-én került sor intézetünkben.

Az irodai asszisztensek esetében 6 modul elsajátítására volt szükség, köztük gépírás és iratkezelés, dokumentumkészítés és –kezelés az irodában, munkahelyi kapcsolattartás, elektronikus szövegfeldolgozás és elektronikus információkérés, valamint hivatali gazdálkodás és üzleti protokoll. A web designer képzés szakképesítés-elágazásokból tevődik össze, melyek az internetes alkalmazás-fejlesztést, a designert és a miltimédia fejlesztést tartalmazzák. Ennek keretében összesen 8 modult kellett teljesíteni, így számot kellett adni számítógép-kezelés, szoftverhasználat, munkaszervezés, projektmenedzsment, rendszerkarbantartás, –tervezés, - fejlesztés és programozás ismeretek mellett internetes alkalmazás fejlesztés, designer, forma és látványtervezés, multimédia fejlesztés ismeretekből. 

A pályázati program ezzel együtt nem fejeződött be, hiszen a fogvatartottak informatikai ismeretinek további bővítése érdekében hamarosan ECDL tanfolyam indul az előzetes jelentkezést követően kiválasztásra kerülő elítéltek részére.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése